Porn of the dead

Karaktär. Det är bara att konstatera att de flesta av oss har karaktär. Till och från. Mer eller mindre.

Min karaktär försvann ungefär samtidigt som Vanilla Ice och MC Hammer slog igenom hos den breda massan. Sedan dess har allt stadigt gått käpprätt åt helvete. Att jag i dagsläget inte väger 200 kilo med tillhörande diabetes och förhöjt kolesterol är inget mindre än ett Guds mirakel.

Likt många som står i vårdkö för en gastrisk bypass-operation är min stora svaghet sås. Kebabsås, bearnaisesås, dippsås, guchamolesås, vitlökssås och mer kebabsås. Mitt missbruk är av så extrema mått att jag gärna stänger in mig, allena, för att förlusta mig i dessa trögflytande kulinariska höjdpunkter. Jag håller stenhårt i dippskålen och bjuder motvilligt med mig av Guds nektar till min sambo. När mina flottiga och surkrämsdoftande fingrar jobbat sig ner i botten av chipspåsen, och de små flarnen av potatis inte längre håller måttet för att bära fram såsen till min suktande munhåla, häller jag helt sonika ner resterna i dippskålen, rör om, och äter det geggiga resultatet med sked. Som en förvrängd version av fil och flingor. Efter detta får jag lov att skamset smyga in på toaletten för att skölja ur de kladdiga såsresterna ur mitt skägg.

För några månader sedan tog jag ett beslut. Det skulle nu vara slut på den konstanta viktuppgången. Min spegelbild äcklade mig. Jag skulle dra ner på kolhydrater och äta sjuka mängder protein och fett. Jag skulle ta hälsosamma promenader efter barnen somnat. Jag skulle få Iggy Pops heroinkropp. Snabbt.

Hur gick det? Igår, när min sambo och yngsta son oskyldigt somnat in, satte jag mig framför TV:n med ett paket kolaglass. När jag efter några minuter tittade ner i förpackningen insåg jag till min stora förskräckelse att jag tryckt i mig närmare en liter glass. En liter. Besviken på mig själv borstade jag tänderna och kröp ner i sängen. Den fysiska ansträngningen att ta mig till sängen fick mig att bli andfådd och mitt hjärta att komma upp i arbetspuls.

Karaktär.

Leave a Reply