Naturdemokraterna – din röst i trailerparken

Gårdagens massflykt från olika tvångsanstalter, LVU-hem och gruppbostäder i Dalarna med omnejd har nu fått konsekvenser på nationell nivå. I dagens tidningar kan vi läsa att de olika fraktionerna av svagsinta, kromosomavvikande och rent av regelrätt retarderade har samlats under samma fana och skaffat en gemensam agenda. De kallar sig Naturdemokraterna och de har siktet inställt på Sveriges alla vargar – och en plats i landets högsta styrande organ – riksdagen.

Samtidigt går Statistiska Centralbyrån ut med en dagsfärsk opinionsundersökning som visar på att Sverigedemokraterna, Piratpartiet och andra populistiska enfråge- och missnöjespartier tappat procentuellt lika många röster som medlemmarna Naturdemokraterna nu hävdar att de har bakom sig som stöd.

Polisen väljer nu att gå ut med en vädjan till allmänheten, att om ni stöter på någon av dessa individer, inte försöka inleda en intelligent diskussion. Kromosomavvikelser kan smitta och sprida en allmän idioti. Vissa av medlemmarna uppges även lida av skabb, rabies och syfilis. Ring istället genast till respektive kommuns avdelning för LSS (Lagen om stöd och service) eller närmaste psykiatriska akutmottagning. Dalapolisens presstalesman går också ut med en varning. “Även om intelligenskvoten är extremt låg – både på en individuell och kollektiv nivå – så har många av medlemmarna jägarlicens och därför även skarpladdade skjutvapen”.

TT SPEKTRA/GUBBGRINIG.SE

18 Responses to “Naturdemokraterna – din röst i trailerparken”

 1. Ester says:

  Hej, är detta ett skämt eller fullt allvar????

 2. skogshuldran says:

  Det började som en riktigt rolig artikel/inlägg tills jag läste ‘Ring istället genast till respektive kommuns avdelning för LSS (Lagen om stöd och service) eller närmaste psykiatriska akutmottagning.’ Nu blir jag jävligt sur!

  Jag blir så trött på dessa fördomar om psykisk sjukdom och vad är detta – skulle alla psyksjuka ha låg IQ eller vara varghatande homofober? Jag har själv LSS då jag har diagnosen Aspergers + adhd men jag har även en Magisterexamen och har undervisat på universitetsnivå, jag har dessutom en IQ som är så hög att jag har en inbjudan till Mensa.

  Jag hatar jägarjävlar som skjuter på allt som rör sig och som tycker att det är deras rätt att skjuta lo, varg och björn eftersom de dödar ‘jägarnas’ rådjur och älg’ – som om jägarna skulle ha större rätt att döda vilt än vad rovdjuren har att äta? Nä, tråkigt att något som kunde ha varit riktigt roligt istället blir ett fördomsfullt hån mot människor som har oturen att lida av någon psykisk sjukdom eller funktionsnedsättning som ger dem rätt till LSS:(

  • Georgetrooley says:

   Jag kan verkligen bara instämma. Hur försonar författaren en kritisk text om fördomar och inskränkthet med att jämställa lvu-personer, kromosomavvikande (tex människor med Downs) och psykiskt sjuka med någon form av ideologiska undermänniskor? Ett starkt slag för nazistiska värderingar, skulle jag säga…

   • Gubbtjyv says:

    Det var nog det löjligaste kommentar jag någonsin läst. Hoppa ner från den extremt höga hästen du sitter på och skaffa dig lite humor.

    • Gubbtjyv says:

     Jag känner att jag måste klargöra mina intentioner med texten. Den var inte menad som en korrekt skriven redogörelse, baserad på empirisk säkerställd data med vetenskaplig grund, för att belysa grundproblematiken kring motsättningar angående vargfrågan. Inte heller bygger den vidare på forskning kring biologiska avvikelser och genetisk mutation i den mänskliga arvsmassan. Jag hänvisar er då till carolina rediviva som säkerligen har hyllmeter av åter hyllmeter av korrekt fakta att förkovra sig i.

     För att uppskatta min blogg krävs nog ett uns av humor. Jag kräver verkligen inte att alla ska tycka som jag. Men att hävda att jag slår ett slag för Nazistiska värderingar när man skriver humoristiska text är så irriterande töntigt. Jag tycker du ska läsa resten av min blogg (jag varnar dig dock… det finns fler inlägg där jag gör mig rolig på andra människors, både “normala” och LSS-bberättigade, bekostnad) och störa dig lite mer. Det finns mycket här man kan ta på för stort allvar.

     Nu ska jag slipa på nästa inlägg. Kanske ämnet tar upp det sociala samspelet på Mensas julfester? Yey.

  • Jägare (ingen varghatare) och suntförnuft! says:

   Hur skall man förhålla sig till en värld där vi alltmer fjärmar oss från naturen, bedriver rovdrift på dess resurser och ständigt matas med klimatkatastrofer, regnskogsskövling, svält och ofred?

   Jag har respekt när människor försöker påverka världen till det bättre.

   En del förenklar lösningarna och flyr idémässigt till det förgångna, idealiserar naturfolkens livsstil och en av människohand opåverkad natur.

   Problemet uppstår när de inte har möjlighet att leva efter drömmens ideal. De är fast i verklighetens asfalt.Det är här en del går vilse. De ser en lösning i att människan skiljs från naturen. Naturen skall få råda sig själv och skyddas från den onda människan. De vill ha landsbygden som en ställföreträdande värld, ett reservat från verkligheten. Att besöka och betrakta. Att beundra och idealisera, en “samvetsvärld“.

   Alla djur är lika värda (fast en del lite mer lika än andra).
   För där blir vargen en namngiven individ och deras egen ställföreträdande frihetssymbol. Där ryms bara människan som betraktare.

   I det perspektivet betyder andra människors behov ingenting. Jägaren blir en mördare medan vargen jagar för överlevnad. Där har de som äger marken inga rättigheter, generationers brukande av jorden förringas och skogsbruk betraktas som miljöförstöring. Djurhållare som fått sina djur rivna skuldbeläggs. Barns rädsla och otrygghet förringas . De är helt känslokalla när en familj fått sin bästa vän hunden vargdödad.

   På bloggar och i facebook kan man följa hur de skapar en ”vi och dom värld” efter samma mönster som man normalt ser i de flesta extremgrupperingar.

   Djurhållare och jägare som bor och hävdar sina intressen på landsbygden blir deras måltavlor, de får symbolisera någon slags ställföreträdande världsförstörare.

   Vad är det för en stark drivkraft som driver dem till detta?
   Omtanke om människan?
   Omtanke om djuren?
   Omtanke om naturen?
   Nej, drivkraften är egoism.
   Tänk att en från början god vilja kan gå så vilse.

   • Skogsbo says:

    Till: Jägare (ingen varghatare) och suntförnuft.
    Det är ju intressant att du vänder på begreppen till din och dina varghatande vänners fördel! Jo skogsbruk är ofta skadligt för skogen, jo jordbruk är oftast bekämpningsfylld industri, jo många boskapsägare bör skaffa elstängsel, jo många jägare och hundägare håller inte sin hund i koppel, jo föräldrar skrämmer fortfarande upp sina barn för den stora stygga vargen, nej det är ingen som inte är känslofylld när en hund har dödats av bilar, jägarens egen bössa eller av att fått ben i halsen. Ja det är synd att hunden blivit tagen av varg, men det är bara ägarens fel att detta skett! HÅLL HUNDEN KOPPLAD!!!

    • Jägare (ingen varghatare) och suntförnuft! says:

     Ja du är mycket egoistisk och fördomsfull i din person mot alla Jorbrukare, boskapsuppfödare, markägare, jägare och människor som känner en oro att ha vargen nära där de bor! Bara för att duskall sitta i köket och slå dig på bröstet för att “du” vill ha en stor vargstam och du hatar människor som inte tycker samma!

     Tex har du barn som skall gå till skolan eller till skolbussen och som bor i vargland? Varför ser du ner på dessa människor (föräldrar) som är oroliga att låta sin barn gå i mörkret till bussen? Vad har du för rätt att dömma oss att rädsla finns även om vargen inte dödat en människa på 150år i Sverige! Du verkar vara allt som jag skrev i första inlägget tyvärr! Du saknar emparti för dem som är drabbade!

 3. skogshuldran says:

  PS
  Jag kanske också är fördomsfull men jag trodde att de flesta jägare och varghatare var ‘Svennar’ som älskar Allsång på Skansen, heldagar på IKEA och som måste slå upp orden ‘empati’ och självinsikt’i en Svensk Ordlista.

  • Gubbtjyv says:

   Herregud, tagga ner. När man skriver humoristiska inlägg måste man ibland få trampa lite folk på tårna. Ska man ta hänsyn till alla människor och deras eventuella egenheter så blir det inte så hemskt mycket material kvar att skoja om. I stort sätt all komik bygger väl på fördomar och schabloner? Läser du andra inlägg i min blogg kan du också se att jag driver friskt med mig själv. Självdistans är en väldigt viktig egenskap.

   Njut av din magisterexamen och varva ner några varv. Lös några logikföljder för Mensa. Själv ska jag invänta fler kommentarer av folk med syfilis och skabb som känner sig kränkta av min blogg.

   Hej & hå.
   //Gubben

 4. [...] vill inte utrota vargen säger de nu, ”kottarna” i Naturdemokraterna, det är inte det nollvision innebär om man får tro Gunilla Grönvall, utan [...]

 5. Att en del av jägarna har låg IQ och har tillgång till vapen gör ju att för dessa är eller finns tillgången till detta dödliga objekt lite för lätt att få tag på, vilket jag tror oroar många människor, tolkar jag detta som.

 6. Anonym says:

  Med tanke på utvecklingen i Skaraborgs län och planerad demonstration och “vargdrev” i regi av LRF Väst så är den här ursprungligen satiriskt menade texten i detta blogginlägg för bara en månad sen på väg att bli en kuslig realitet:

  “Dalapolisens presstalesman går också ut med en varning. “Även om intelligenskvoten är extremt låg – både på en individuell och kollektiv nivå – så har många av medlemmarna jägarlicens och därför även skarpladdade skjutvapen”.”

  De har sökt polistillstånd för demonstrationen och “vargdrevet”, ett ärende som polisen i Västra Götaland skjutit ifrån sig med en hänvisning till femte paragrafen i jaktlagen som handlar om att man inte får stressa fridlysta djur.

  Ärendet ligger nu på Naturvårdsverkets bord och omständigheterna talar för att det troligtvis blir avslag – ingenting talar för att det skulle beviljas.

  I så fall är chansen stor att det blir en ordningsfråga för polisen att hantera om det ändå skulle bli en demonstration och någon typ av folksamling.

 7. Axel says:

  “Det är märkligt att vi har över 4 000 rödlistade arter som hotas av utrotning och trots det läggs nästan alla pengar på vargen som är jordens vanligaste rovdjur och inte på något sätt är utrotningshotad”
  -
  Denna sida var mycket rolig och jag är inte på något sätt involverad i naturdemokraterna men jag står på landsbygdsbefolkningens sida när det gäller vargfrågan. Hade de varit för varg, hade jag också det. Det är det sanna demokratiska.

 8. Anonym says:

  Det är fråga om nynazistiska strömningar med paramilitära inslag under täckmantel.

  En parallell:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Nordiska_rikspartiet

Leave a Reply